Berekende eindstand competitie 2019-2020

Afhandeling competitie Boccia

seizoen 2019-2020

BISFed A- en B-divisie EINDSTAND seizoen 2019 – 2020

Per 10 maart 2020 is het besluit genomen om de geplande boccia-activiteiten i.v.m. het coronavirus tot de zomervakantie te annuleren. Dit betreft dus ook de competitie boccia.

We sluiten het seizoen af met de stand van 30 december 2019. Dit is vanwege het stopzetten van de wedstrijddagen nu tevens de eindstand seizoen 19/20 maar zonder formele kampioenen in de verschillende klassen.

Wel passen we een promotie-/degradatieregeling toe voor de BISFed-divisies om zo enige doorstroming te bieden aan de sporters. Alle sporters in de A-divisie behouden hun plaats in de A divisie – geen verplichte degradatie dus.

De nummers 1 en 2 in de stand van de B-divisie promoveren naar de A-divisie.
Als één van de sporters die op de twee laatste plaatsen van de A-divisie is geëindigd alsnog wil degraderen naar de B-divisie, dan is dat mogelijk.
In dat geval wordt de vrijgevallen plaats toegekend aan de hoogste geëindigde sporter in de B-divisie die niet automatisch al is gepromoveerd.

Daar er een (groot) verschil zit in het aantal gespeelde wedstrijden tussen de sporters, rekenen wij de huidige ranglijst van 30 december 2019 om naar een winstpercentage / deel-nemer door het aantal gewonnen wedstrijden te delen door het aantal gespeelde wedstrijden.
Zie bijlage: berekening competitie BISFed A- en B-divisie.

Voor de A-divisie betekent het dat Grace Ramakers (18%) en Maud Jagt (13%) de optie tot degraderen krijgen, als ze dat willen.
In de B-divisie hebben Marco Dekker en Naomi Scholten allebei 10/11 wedstrijden gewonnen (91%), een duidelijk verschil met Suha Aydin (80%) en Jan Vercammen (77%). Marco en Naomi promoveren rechtstreeks en Suha en/of Jan krijgen de optie om te promoveren, mochten Grace en/of Maud willen degraderen.

Annie en Sjeng bedanken alle contactpersonen, sporters, officials en overige vrijwilligers voor hun inzet en prettige samenwerking gedurende de afgelopen jaren.

Wij wensen jullie voor nu een goede gezondheid en straks weer heel veel boccia-plezier!

Met sportgroeten,

Annie Jacobs, coördinator boccia wedstrijd- en breedtesport GSN.

 

Klaar om te starten met Boccia?

Neem contact met ons op! Kom een kijkje nemen op onze trainingsavonden en doe mee!
De vereniging zorgt voor de benodigde spullen.