Drie Meubelstukken te Vermijden voor Kleine Appartementen: Raad van Deskundige Ontwerpers

Wonen in een klein appartement kan een uitdaging zijn, vooral als je probeert om al je favoriete meubels erin te passen. Het kan verleidelijk zijn om te proberen om alles erin te proppen, maar soms is minder echt meer. Om ervoor te zorgen dat je de ruimte die je hebt optimaal benut, hebben wij enkele van de beste interieurontwerpers geraadpleegd om te ontdekken welke meubels je beter kunt vermijden in een klein appartement.

Omvangrijke banken

Het eerste stuk meubilair dat je moet vermijden in een klein appartement, volgens ontwerpers, zijn omvangrijke banken. Hoewel ze comfortabel kunnen zijn, nemen ze veel ruimte in beslag en kunnen ze een kamer nog kleiner laten lijken dan die al is. In plaats daarvan adviseren ontwerpers om te kiezen voor een bank die past bij de schaal van je ruimte. Overweeg een loveseat of een bank met twee zitplaatsen in plaats van een groot exemplaar.

Grote salontafels

Een andere type meubelstuk dat je beter kunt vermijden in een klein appartement is een grote salontafel. Hoewel ze nuttig kunnen zijn voor het opbergen van spullen en het serveren van snacks tijdens een feestje, kunnen ze ook veel waardevolle ruimte in beslag nemen. In plaats daarvan raden ontwerpers aan om te kiezen voor een kleiner, veelzijdiger stuk zoals een bijzettafel of een ottoman die ook als opbergruimte kan dienen.

Imposante kasten

Het laatste type meubel dat je beter kunt vermijden in een klein appartement, zijn grote, imposante kasten. Deze kunnen een kamer al snel overheersen en laten weinig ruimte over voor andere meubels. Ontwerpers adviseren om in plaats daarvan te kiezen voor open rekken of drijvende planken. Deze kunnen een geweldige manier zijn om je spullen op te bergen zonder dat je vloeroppervlak wordt ingenomen.

Nuttige tip van de dag

Bij het inrichten van een klein appartement is het van essentieel belang om de ruimte die je hebt optimaal te benutten. Het is niet alleen belangrijk om te letten op de grootte van de meubels die je koopt, maar ook op hun functionaliteit. Probeer waar mogelijk meubels te kiezen die meer dan één functie hebben. Dit kan je helpen om de ruimte die je hebt efficiënter te gebruiken en kan je appartement georganiseerd en opgeruimd houden.

admin/ author of the article
Loading...
Boccia Roermond