Ook u kunt sporten! Speel boccia bij BOCCIA ROERMOND!

Boccia Roermond e.o. is een zelfstandige vereniging die het spel boccia aanbiedt in Roermond en omgeving. Boccia is een balspel specifiek gericht op mensen met een beperking.

Het leuke van boccia is, is dat iedereen het kan spelen. Wel of geen beperking, jong of oud, de sport is voor iedereen geschikt.

Boccia Roermond e.o. is gestart in 2011 met als missie de sport Boccia in Roermond en omstreken op de kaart te zetten. We willen graag dat iedereen, jong en oud, met en zonder beperking, een sport kan beoefenen. In 2016 zijn we een officiële erkende vereniging geworden en aangesloten bij Gehandicaptensport Nederland.

Boccia wordt altijd binnen gespeeld en alle deelnemers zitten op een stoel of in een rolstoel. Bocciaballen zijn niet zo zwaar(290gr) en goed vast te pakken, want ze zijn van leer en kneedbaar. Voor mensen die de ballen niet kunnen vastpakken, zijn er hulpmiddelen mogelijk (bijvoorbeeld een goot). Je mag zowel onder- als bovenhands gooien en – als zelfs dat niet lukt – met je voeten spelen.

Boccia kun je prestatief spelen (in een competitie) of recreatief. Het lijkt een makkelijk spelletje, totdat je het zelf gaat spelen. Dan blijkt dat het toch lastig is punten te scoren.

Op onze trainingsavonden wordt dan ook soms tot op de millimeter gespeeld, maar ook veel gelachen. Plezier in het spel blijft het allerbelangrijkst.

Vakantie 2023

Boccia Roermond wenst u fijne vakantie!

Clubcompetitie Pair 2023

De Clubcompetitie Pair 2023 is voor het eerst gespeeld. In dit bericht de uitslag.

Klaar om te starten met Boccia?

Neem contact met ons op! Kom een kijkje nemen op onze trainingsavonden en doe mee!
De vereniging zorgt voor de benodigde spullen.