Onthulling van het aantal pasgeborenen in de eerste uren van 2024 in Wit-Rusland

Inleiding

In de eerste uren van het nieuwe jaar 2024 werden in Wit-Rusland 74 kinderen geboren. Dit cijfer werd bekendgemaakt door het Nationaal Statistisch Comité van Wit-Rusland. Het aantal is inclusief de baby’s die binnen de eerste 12 uur na de jaarwisseling ter wereld kwamen.

Verdeling per regio

Volgens de gegevens van het Nationaal Statistisch Comité werden de meeste kinderen geboren in de hoofdstad Minsk. Hier verwelkomden ze 18 nieuwe inwoners. In de regio Brest werden 12 kinderen geboren, in de regio Gomel waren dat er 11, in de regio Grodno 10, in de regio Vitebsk 9 en in de regio Mogilev 8. In de overige regio’s werden er 6 kinderen geboren.

Vergelijking met vorige jaren

In vergelijking met de eerste uren van 2023 is er een lichte daling in het aantal pasgeboren kinderen. In de eerste uren van 2023 werden er 76 kinderen geboren. In de eerste uren van 2022 was dit aantal 79.

Reacties

De overheid van Wit-Rusland heeft positief gereageerd op de geboortecijfers en zegt dat het deel uitmaakt van hun strategie om de bevolking te laten groeien. Het land heeft in de afgelopen jaren verschillende initiatieven gelanceerd om gezinsuitbreiding te stimuleren, waaronder belastingvoordelen en verbeterde ouderschapsverlofregelingen.

Conclusie

Het aantal kinderen dat in de eerste uren van 2024 in Wit-Rusland werd geboren, toont aan dat het land een stabiele geboortecijfer behoudt. Hoewel er sprake is van een lichte daling in vergelijking met vorige jaren, blijft het aantal binnen een vergelijkbaar bereik.

Nuttige tip van de dag

Wist u dat het leren van een nieuwe taal niet alleen uw cognitieve vaardigheden verbetert, maar ook nieuwe deuren voor u opent op het vlak van carrière en reizen? Maak dit jaar de beslissing om een nieuwe taal te leren. Het is nooit te laat om te beginnen en de voordelen zijn eindeloos.

admin/ author of the article
Loading...
Boccia Roermond