Snelle en eenvoudige techniek voor het schillen van walnoten: een unieke gids

Walnoten zijn heerlijk en voedzaam. Ze zijn rijk aan gezonde vetten, eiwitten, vezels, antioxidanten en verschillende vitamines en mineralen. Het schillen van walnoten kan echter een tijdrovende en rommelige taak zijn. In dit artikel delen we eenvoudige en efficiënte technieken om walnoten snel te schillen.

Wat je nodig hebt

Voordat we beginnen, zijn hier de dingen die je nodig hebt om walnoten te schillen:

– Verse walnoten
– Een notenkraker
– Een kleine, scherpe mes
– Een kom of bakje

Stap 1: Het kraken van de schaal

De eerste stap bij het schillen van walnoten is het kraken van de schaal. Gebruik een notenkraker om de harde buitenste schaal te breken. Zorg ervoor dat je dit doet boven een kom of bakje om de stukjes schaal op te vangen en rommel te voorkomen. Wees voorzichtig om te voorkomen dat de walnoot aan de binnenkant wordt beschadigd.

Stap 2: Verwijderen van de schaal

Nadat je de schaal hebt gekraakt, gebruik je je vingers of een klein mes om de overige stukjes schaal te verwijderen. Dit kan wat tijd kosten, afhankelijk van hoe goed de schaal is gebroken. Zorg ervoor dat je alle kleine stukjes verwijdert, omdat deze scherp kunnen zijn.

Stap 3: Het schillen van de walnoot

Nu de schaal is verwijderd, is het tijd om de dunne, bittere huid (de pel) van de walnoot te schillen. Dit is het deel dat de meeste mensen onaangenaam vinden om te eten. Het is het gemakkelijkst om de huid te verwijderen als de walnoot nog enigszins warm is van het kraken. Gebruik je vingers of een klein mes om de huid voorzichtig te schillen.

Stap 4: De walnoten spoelen

De laatste stap is om de geschilde walnoten te spoelen met wat water om eventuele resterende schilresten te verwijderen. Zorg ervoor dat je de walnoten goed droogt voordat je ze gebruikt in een recept of opslaat voor later gebruik.

Nuttige tip van de dag

Walnoten kunnen ook worden geschild door ze te roosteren. Het roosteren helpt de huid te verzachten, waardoor het gemakkelijker wordt om deze te verwijderen. Plaats de walnoten gewoon in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende ongeveer 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen en volg dan de bovenstaande stappen om de huid te verwijderen. Deze methode kan vooral nuttig zijn als je een grote hoeveelheid walnoten moet schillen.

admin/ author of the article
Loading...
Boccia Roermond