Wacht niet langer dan een maand – geranium bloeit al in februari: voedingstips

Wacht niet een hele maand – geranium bloeit in februari: wat je moet voeren

Het is februari en de lente lijkt nog ver weg, maar dat betekent niet dat je tuin niet kan stralen met kleur. Geraniums, ook wel bekend als Pelargoniums, kunnen namelijk al in februari beginnen te bloeien. Met hun heldere bloemen en frisgroene bladeren kunnen ze je tuin een vleugje vrolijkheid geven, zelfs als de rest van je bloemen nog in winterslaap zijn.

Wat heb je nodig:

Om je geraniums te laten bloeien in februari, zijn er een paar dingen die je moet voeren:

1. Voedsel

Geraniums hebben voedsel nodig om te groeien en te bloeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Deze voedingsstoffen helpen de plant om gezond te blijven en bloemen te produceren. Breng de meststof volgens de instructies op de verpakking aan op de aarde rond de wortels van de geraniums.

2. Water

Geraniums hebben regelmatig water nodig, vooral als ze bloeien. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de planten water aan de basis om te voorkomen dat de bladeren nat worden, omdat dit schimmelgroei kan bevorderen. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en geef water indien nodig.

3. Zonlicht

Geraniums houden van zonlicht. Plaats ze op een zonnige plek in je tuin waar ze minstens 6 uur per dag direct zonlicht kunnen krijgen. Dit zal helpen om hun groei en bloei te bevorderen. Zorg er echter wel voor dat ze beschermd zijn tegen harde wind, omdat dit schade aan de bloemen kan veroorzaken.

4. Bescherming

Geraniums zijn redelijk winterhard, maar kunnen nog steeds bescherming nodig hebben tegen extreme kou. Bedek ze met tuinvlies of breng een laag mulch aan rond de basis van de planten om ze te beschermen tegen vorst. Verwijder de bescherming zodra het weer warmer wordt en er geen kans op vorst meer is.

Met deze eenvoudige tips kun je je geraniums laten bloeien in februari en je tuin een vleugje kleur geven, zelfs in de wintermaanden. Wacht niet een hele maand, maar begin nu met het voeren van je geraniums en geniet van hun prachtige bloemen. Voor je het weet, zal je tuin vol staan met kleur en leven!

Nuttige tip van de dag: Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen van je geraniums om de bloei te bevorderen en de plant gezond te houden.

admin/ author of the article
Loading...
Boccia Roermond