‘Cheesecakes Ovenbakken: Een Simpel Recept voor je Favoriete Ontbijt’

Cheesecakes zijn een onweerstaanbare lekkernij die bij vrijwel iedereen in de smaak valt. Ze zijn romig, rijk van smaak en veelzijdig genoeg om te kunnen variëren met verschillende toppings. Het goede nieuws is dat je geen professionele bakker hoeft te zijn om deze heerlijke traktatie thuis te maken. Met dit eenvoudige recept kun je in een handomdraai een overheerlijke cheesecake maken. Perfect als ontbijt of voor bij de koffie.

Ingrediënten

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 200 gram digestive biscuits
– 100 gram gesmolten boter
– 500 gram roomkaas
– 200 gram suiker
– 1 theelepel vanille-extract
– 4 eieren
– 200 ml zure room
– 2 eetlepels bloem

Bereidingswijze

1.

De Bodem

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Maal de digestive biscuits fijn in een keukenmachine. Voeg daarna de gesmolten boter toe en meng goed. Druk dit mengsel in een ingevette springvorm om de bodem van de cheesecake te vormen. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven en haal hem er daarna uit.

2.

De Vulling

Terwijl de bodem aan het bakken is, kun je beginnen met het maken van de vulling. Klop de roomkaas, suiker en vanille-extract samen in een kom tot een glad mengsel. Voeg daarna één voor één de eieren toe, gevolgd door de zure room en de bloem. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.

3.

De Cheesecake

Giet de vulling over de gebakken bodem in de springvorm. Zet de cheesecake in de oven en bak gedurende 50 minuten tot een uur. De cheesecake is klaar als de randen stevig zijn maar het midden nog een beetje wiebelt als je de vorm voorzichtig schudt. Laat de cheesecake in de oven afkoelen met de deur op een kier. Dit voorkomt dat de bovenkant barst.

Nuttige Tip van de Dag

Cheesecakes hebben de neiging om te barsten als ze te snel afkoelen. Om dit te voorkomen, kun je de cheesecake in de oven laten staan nadat je hem hebt uitgeschakeld. Laat de ovendeur op een kier staan zodat de cheesecake langzaam kan afkoelen. Dit helpt om barsten te voorkomen en zorgt ervoor dat je cheesecake er perfect uitziet!

admin/ author of the article
Loading...
Boccia Roermond