Hoe maak je de ultieme cheesecake: een klassiek recept voor een heerlijk ontbijt

Introductie

Cheesecake is een heerlijk dessert dat vaak geassocieerd wordt met decadentie en feestelijke gelegenheden. Maar wist je dat je ook een cheesecake kunt maken die perfect is als ontbijt? In dit artikel delen we een klassiek recept voor het maken van echte cheesecakes die je ’s ochtends kunt genieten.

Ingrediënten

– 200 gram koekjes naar keuze (bijvoorbeeld digestive koekjes)
– 100 gram gesmolten boter
– 500 gram roomkaas
– 150 gram suiker
– 3 eieren
– 1 theelepel vanille-extract
– Optioneel: toppings naar keuze (bijvoorbeeld verse bessen, jam of chocoladesaus)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.
3. Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter en druk dit mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm. Zet de springvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
4. Klop de roomkaas en suiker samen tot een glad mengsel.
5. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.
6. Voeg het vanille-extract toe en mix nogmaals tot alles goed gemengd is.
7. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het roomkaasmengsel over de koekjesbodem.
8. Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of totdat de bovenkant stevig aanvoelt maar het midden nog een beetje wiebelig is.
9. Laat de cheesecake afkoelen in de oven met de deur op een kier. Dit voorkomt dat de cheesecake plotseling inzakt.
10. Zet de afgekoelde cheesecake minimaal 4 uur (of het liefst een hele nacht) in de koelkast om op te stijven.
11. Voeg eventueel toppings naar keuze toe voordat je de cheesecake serveert.

Nuttige tip van de dag

Een handige tip bij het maken van cheesecake is om de roomkaas en andere ingrediënten op kamertemperatuur te laten komen voordat je begint. Dit zorgt voor een gladdere en romigere textuur in de uiteindelijke cheesecake.

admin/ author of the article
Loading...
Boccia Roermond